Kuponvilág élmény

Budapest egyik méltán legkülönlegesebb helyszíne a Holnapvolt Park, ami olyan programokat tár a kisgyerekek elé, amelyekkel sokkal többet tudhatnak meg az állatokról érdekfeszítő játékok keretein belül.

Nyilván minden kislány vagy kisfiú álmodott már arról, hogy hercegnő vagy herceg, esetleg kalóz lesz egy napra. Ezt a Holnemvolt Várban biztos hogy átélheti a közel másfél hektáros játszótéren, és a különféle palotákban, udvarokban.

Ez az a csodahely, ahol mindenkinek mesebeli élményekben lehet része.

Azon felül, hogy a helyszín alkalmas lehet, akár szülinapi zsúrok megtartására is, a szervezők különféle rendezvényekkel örvendeztetik meg a gyerekeket minden szezonban.

Holnemvolt Vár bemutatása

A Fővárosi Állat- és Növénykert tulajdonképpen Magyarországon a legnagyobb és egyben a legrégibb állatkert, amely 1886-ban nyitotta meg a kapuit az állatbarátok, valamint a szórakozni vágyók számára.
Ez az az épület, ami helyet biztosít a Holnemvolt Parknaknak, ami főként a gyerekeket kívánja bevonzani, de a szülők számára is érdekesek lehetnek a programok.

Egész nap szeretettel várják az olyan kis lurkókat, akik arra vágynak, hogy egy jó mókázás közben többet tudjanak meg az állatokról.

Hétfőtől péntekig minden nap délelőtt fél tíz és este fél hét között, hétvégén valamint az ünnep napokon pedig reggel fél tíztől egészen este hétig nyitva tart a vár.Olyan különleges programok szerepelnek a kínálat között, mint a Cápasuli, a Sünispotály, a Vurstli, a Mesterségek Udvara, és végül, de nem utolsó sorban a Hetedhét Palota.

A belépéshez szükséges jegyeket már könnyedén és kényelmesen meg lehet vásárolni az online weboldalon is, továbbá az árak sem olyan borsosak ahhoz képest, hogy mennyi programban vehet részt a gyermekünk. Az egész Holnemvolt Vár területére érvényes jegyek mindössze 1600 forintba kerülnek per fő, emellett találunk külön baba jegyeket is, amely a két éves kor alatti csöppségeknek mindössze 200 forint.

A Holnemvolt Park egész területén az úgynevezett "zseton" a fizetőeszköz, amelyet érkezéskor lehet megváltani, amelyek, ha valamilyen véletlen folytán nem fogynának el, távozáskor visszaválthatók.

A tizennegyedik kerület, Budapest szívében

A budapesti állatkert, amelyben a Holnemvolt Park is található a belvárosban, méghozzá a tizennegyedik kerületben helyezkedik el, a Városligetben.

Olyan helyek szerepelnek a közelben, mint a Hősök tere, a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, valamint Szépművészeti Múzeum. Ezeket mindenképpen érdemes meglátogatni egy hosszabb kirándulás keretein belül, ugyan is tömegközlekedéssel egybekötve mindössze körülbelül öt-tíz perc alatt el lehet jutni ezekre a helyekre.

A közelben egy remek étterem is tárt kapukkal várja a látogatókat, méghozzá a Trófea Grill Étterem, ami tulajdonképpen egy étteremlánc Budapesten. Általában svéd asztalos felszolgálással fogadják a vendégeket, és olyan különlegességek is szerepelnek az étlapon, mint a fürj tojás, vagy a polip. Tehát érdemes beugrani egy ebédre.

Körülbelül pár lépésre helyezkedik el a város egyik legkiemelkedőbb étterme, a Gundel étterem. Főleg a hazai, magyar ízeket képviselik, így étlapjukon előkelő helyet foglal a gulyás, illetve a csirke paprikás is, persze kicsit újragondolva.

Ha estére elég volt a városnézés, és szívesen csinálnánk valami mást, akkor megéri a Dürer Kert felé venni az irányt, ahol majdnem minden este remek, élvezetes koncerteket tartanak.

A Fővárosi Állat- és Növénykert

Az épület százötvenhárom éve nyitotta meg kapuit a közönség előtt, körülbelül a vidámparkkal egy időben, amely bár a közelében helyezkedett el, de azóta sajnálatos módon bezárt.

Az állatkert létrehozásáról már a reformkorban is felmerült gondolat, azonban csak a tizenkilencedik század végén sikerült megvalósítani a tervezetet. Akit mindenképp ki kell emelni, az nem más mint Xantusz János, aki az elejétől kezdve részt vett a tervezésben, és az állatkert első igazgatójának mondhatta magát.

Az intézmény remekül vészelte át az időbeli változásokat, háborúkat, és politikai rezsimeket egyaránt úgy, hogy még ma is nagy közönségnek örvend. Több mint huszonöt épület tartozik az állat és növénykert alá, ahol a háziállatoktól kezdve megtalálható például a pingvin, vagy akár egy a hangafélék családjába tartozó különleges rododendron is.

Az állatkert rendelkezik saját étteremmel, valamint ajándékbolttal, rendezvényteremmel.

Saját telefonos applikációt is kifejlesztetek, ami hasznos lehet a látogatók számára, hiszen megtalálható rajta az állatkert térképe, amely jelzi, hogy hol milyen állatokra lelhetünk.